h1

Donyo Iki Wis Tuwo Tur Keronto-ronto

January 11, 2017

*”
Dunyo iki wis tuwo, tur keronto-ronto”*

Contone :
Akeh putro wani karo wong tuwo; 
Akeh joko dadi dudo.
Akeh dudo ngaku joko.
Akeh prawan nglairke putro tanpo bopo.

Akeh omah ibadah ra tau disobo.

Sing disobo malah omahe germo. 
Diajak ibadah mesti semoyo, jare sambat boyoke loro.
Elingo yen sak wayah-wayah dipundut Sing Kuwoso, ora enom ora tuwo. 
Malaikat podo ngincer sing leno.
Mulo jo lali ibadah madhep Sing Kuwoso. 
Yen mati ben mlebu suwargo. 
Yen mlebu suwargo jo lali Hp-ne digowo, ben iso ngabari lan WA-an karo konco-konco. 
Yen mlebu neroko Hp-ne ra usah digowo, amargo sinyale ra ono.
Pitutur jowo asli ojo dilalekno.
Urip iku mung sedelo.
Mulo konco-konco, tulung pitutur iki disebarno marang poro konco sedoyo. 
Sing meneng berarti rumongso.
Sing mesem lan ngguyu berarti kulino. 
Sing manyun berarti ra’iso boso jowo …..    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: